torsdag 1. juli 2010

Unngå nedetid på din web i sommer!

Visste du at dersom tellUs Search er satt opp korrekt vil sluttbrukere på nettsidene dine ikke merke problemstillinger som responstider og nedetid hos tellUs?

tellUs har en lang historie og noe av denne historien har vært preget av ustabilitet i våre løsninger. DB.DLL vekker vel minner? Det var en foreldet teknologi som i seg selv leverte raske søk, men som var følsom for endringer og belastning. Dette var bakgrunnen for at arbeidet med tellUs Search startet.

tellUs Search har nå helt erstattet DB.DLL så dette spøkelset er endelig borte, men historien kan ikke viskes ut. tellUs har et sterkt behov for å forsikre dere som kunder om at en slik situasjon ikke kan oppstå igjen.

Løsningen på problemstillingen er caching (dvs lokal mellomlagring av datane).
Ved at deler av koden for søking ligger i web-siden og at denne nå har caching så vil det si at søkene i praksis kun kjører lokalt i web’en din og ikke mot tellUs. Det er kun oppdatering av innholdet som krever kommunikasjon mot tellUs.

Resultatet av cachingen er at responstiden fra tellUs ikke lenger er viktig, faktisk så uviktig at selv om vår server skrus helt av (evt linjebrudd, strømbrudd, havari osv) så vil websidene fremdeles gi det samme resultatet til sluttbrukerne, og fremdeles like raskt!

For godt til å være sant? Neida... Vi fikk satt dette skikkelig på prøve den 12.mai da databasen vår havarerte. Ca 6 timer nedetid. Vi hadde da mange kunder som var upåvirket av dette, nettopp fordi cachingen var korrekt satt opp.

Vi ønsker at dere stiller krav til deres leverandører slik at dere kan forsikre dere om at dere får alt dere betalte for da dere kjøpte tellUs Search. Det er ikke lenger slik at ”det er tellUs som sliter” når websidene dine har problemer.

Nå er det sommer og turistene trenger virkelig raske, pålitelige websider. Derfor er det ekstra viktig nå at dere sjekker opp at dere benytter caching. Send èn mail til din leverandør i dag og gjør fremtiden til din webside sikker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du kommenterer tellUs sin blogg. Vennligst skriv inn ditt fulle navn.