torsdag 31. januar 2013

Booking widget – få søkeboks på dine nettsider ved hjelp av klipp og lim


Vi får med jevne mellomrom spørsmål om hvordan man kan implementere et bookingsøk på egne nettsider. Nå har vi laget en enkel løsning på problemet – og den er gratis!
For å gjøre dette enklere både for destinasjoner og tilbydere, har vi utviklet en javascript-widget for bookingsøk. Å implementere et bookingsøk krever nå bare tre linjer i din webløsning. To referanser i toppen av siden, og en tag der søkeboksen skal plasseres. Dette er gjort på 5 min for en som kan litt html.
Foruten at man får en ferdig søkeboks, er fordelen for destinasjoner/tilbydere at alt vedlikeholdet skjer på vår side. Eventuelle oppdateringer og forbedringer lastes automatisk inn. Implementeringen krever ikke noen programmeringskunnskaper utover å kjenne til HTML. Dette gjør at man nå også kan tenke markedsføring av bookingløsningen på en ny måte, og kan inngå avtaler om å ha søkeboksen tilgjengelig som annonse i lokalaviser, på interesseportaler etc.

Egne tilpasninger - CSS
Ønsker man å gjøre litt mer ut av søkeboksen, med for eksempel egne tilpasninger av farger og utseende, kan man ha et eget stylesheet. tellUs kan selvsagt være behjelpelig med å få til dette.

Datorestriksjoner
Dersom man leier ut hytter eller rom på for eksempel ukesbasis, eller ønsker spesielt å markedsføre weekend/langweekend på noen sider, kan man velge å begrense valgene datoboksene. Kunden får da bare velge de fradatoene man har satt opp og et gitt antall dager fremover.

Eksempler:
Under er to eksempler på ulike innstillinger av søkeboksen. Det ene er en søkeboks for en destinasjon og den andre er en søkeboks for en tilbyder. I destinasjonssøkeboksen så kan vi hente ut produkttyper fra de egendefinerte typene i Destinator, og man kan søke på overnatting eller aktivitet. Det andre eksempelet er en helt enkel søkeboks for en tilbyder f.eks et hotell, hyttepark eller en aktivitetsbedrift. Språk kan også helt enkelt stilles inn for begge søkeboksene.
Ny side med eksempler i Guestmaker Booking backoffice
I forbindelse med lanseringen av denne widgeten, har vi laget en demo / teknisk veiledning i destinasjonenes backoffice. Dere finner den under menyelementet ”Oppsett og innstillinger” og fanen ”Widget”. For mer info om booking widget, kontakt: tomas@tellus.no

Innlegg skrevet av: Håvard Røssland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du kommenterer tellUs sin blogg. Vennligst skriv inn ditt fulle navn.