fredag 19. april 2013

Gjør dere klar til sommeren, del 1: Ha god responstid og unngå nedetid på web!

Sommersesongen nærmer seg med stormskritt og vi ønsker at våre kunder er så forberedt som overhode mulig. Vi publiserer derfor 2 blogger med «sommertema», og håper med dette å bidra til at sommersesongen blir en suksess for din destinasjon.

Det kan være flere årsaker til treg responstid og nedetid for en web. Felles for de fleste av disse er at de er uforutsigbare og det alltid tar litt tid å finne hva som er årsaken. Nedetid på en web er alltid ubeleilig, men ekstra ubeleilig i høysesongen! Og, vi ønsker vel alle at webben vår skal ha gode responstider?

Vårt API, tellUs Search, (verktøy for å hente ut data fra GM Destinator basen til web eller andre applikasjoner) har innebygget funksjonalitet for å hindre at sluttbruker på web blir påvirket av en eventuell nedetid hos tellUs. Denne funksjonaliteten kalles «cache», og er en mellomlagring av informasjon. Mellomlagringen skjer lokalt i selve web’en. Det vil si at dersom tellUs sine servere har treg responstid eller er nede pga strømbrudd, linjebrudd e.l, vil sluttbruker (turisten) ikke merke dette da web’en vil fungere som normalt. I tillegg gir web’er med korrekt implementasjon av cache bedre responstid enn en web uten cache.

For at cachingen skal fungere må webleverandøren deres ha satt opp denne korrekt. Vi har informert om cache over lengre tid, for eksempel i en blogg for nesten 3 år siden, samt gjennom en rekke mailer og samtaler om dette tema. Web’er som er satt opp med feil i eller uten cache genererer mye mer trafikk på våre servere enn web’er med korrekt cache. Dette fører til økt trykk på serverne våre, som igjen fører til økte kostnader for tellUs.

Ettersom disse økte kostnadene er helt unødvendige, og beror på mangelfull implementering av tellUs Search på destinasjonsweb, ser vi oss nå nødt til å viderebelaste disse kostnadene til de som faktisk forårsaker den økte trafikken. Hver og en av de destinasjonene det gjelder vil få spesifikk beskjed av oss og en frist for å rette det opp.

Vår neste sommerblogg vil fortelle om våre flotte verktøy for bruk i turistinformasjonen.

Skrevet av: Randi Ranset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du kommenterer tellUs sin blogg. Vennligst skriv inn ditt fulle navn.