torsdag 29. august 2013

Gjesteblogg fra Travius Norge - med fokus på aktivitetsbooking

170 aktivitetsbedrifter i Finland kan ikke ta feil, Travius er markedets beste system for booking og håndtering av aktiviteter! Hvem er størst innen opplevelses turisme? Finland. Hvilken bookingløsning bruker de? Travius. Glem alle tidligere tanker som: "våre aktiviteter/pakker er for kompleks for en bookingløsning" eller "vi har bedriftsmarkedet som segment og kan derfor ikke nyttiggjøre en bookingløsning".

Nå har Travius Norge as, tatt denne løsningen til Norge. Vi ble etablert i januar 2012, og har i løpet av kort tid fått stor oppmerksomhet rundt løsningen.  Vi har rukket å få systemet i drift hos en rekke norske aktivitetsbedrifter, og vi har bedt noen av dem om å komme med en uttalelse om systemet.

Finnmarks største reiselivsbedrift, Kirkenes Snowhotel uttaler:


"Vi har over flere år prøvd ut ulike dataløsninger for å effektivisere og systematisere vår egen bedrift.

Vi har funnet det rette system, Travius. Uten dette systemet ville vi ikke klart å håndtere den vekst vi har hatt det seneste år. Nå føler vi virkelig at vi har kontroll og kan se fremtiden lyst i møte med både produktutvikling og fokus på det i er gode til, opplevelser for våre kunder. Vi anbefaler deg som reiselivsbedrift å se nærmere på Travius som løsning".

Lyngsfjord Adventure: "vi kunne ikke betjent våre kunder og gjennomført all den aktivitet som har vært den siste sesongen UTEN en løsning som Travius". Daglig leder Hans Olav forteller:


"Travius som bookingløsning og som intern driftsløsning har bidratt til å gjøre oss mer systematiske og gitt oss langt mer kontroll enn ved bruk av andre systemer.  Systemløsningen er tilnærmet komplett for vår type virksomhet. Våre aktiviteter er mangfoldige og setter store krav til presisjon og kvalitet. Uten Travius ville vi virkelig belastet våre ressurs-personer for å oppnå samme kvalitet på leveranse overfor våre kunder"

Arctic Guide Service: "Dette kan vi så absolutt anbefale"


Daglig leders utsagn: "Vår hektiske hverdag og ikke minst de sesongpregede aktiviteter vi tilbyr krever disiplin, oversikt og effektivitet i det vi gjør. Nærmere 10.000 "Nordlys-jegere" med den logistikk som hører til dette krever et system som fungerer".

Vi kan underskrive på at dette er løst ved bruk av Travius både hva gjelder system men ikke minst også bedriftens oppfølging for å bistå oss når behovet har vært der. Opplæring ble gjennomført med utgangspunkt i vårt behov og medførte at etter opplæring så var vi "i drift"

Hva er Travius?


Travius er et bookingsystem spesielt laget for avanserte tur/pakke produksjoner som kan inneholde både egne aktiviteter og andres aktiviteter. Basert på bookinginformasjon som legges inn, lager systemet produksjonsplaner for hver dag. Produksjonsplanene er et administrativt bilde som sier noe om hvilken guide skal gjøre hva. Eller hvor mange båter, biler, guider o.l som trengs på ulike tidspunkt for å gjennomføre aktiviteten på en gitt dag. Travius har alle funksjoner en aktivitetsbedrift behøver. Fakturering, kassafunksjon for restaurant, online booking, nettverk med andre Travius brukere, kundeoppfølging m.m.

Utover dette:

  • Håndterer logistikk for avanserte eller enkle aktivitetstilbydere (Lager dagsplaner/produksjonsplaner for hver enkelt guide men også en større oversikt for administrasjonen)
  • Håndterer egen produksjon og eksterne produkter/ressurser (Tilbydere kan selge bussbilletter, hotellrom eller annet fra sitt Travius system)
  • Når bookingen er lagt inn, er fakturaen også klar som vedlegg pr epost. Samlefaktura for turoperatører genereres automatisk og er klar for utsendelse for eksempel ved månedsskifte   Utviklet for nettverksbygging i reiseliv. (En aktør kan ha aktiviteten og en annen har overnatting, aktørene kan da selge en pakke online eller «internt», og Travius fordeler info om bookingen til de ulike aktørene som utgjør pakken, provisjoner er alltid ivaretatt)
  • Integrert med alle regnskapssystem (enorm besparelse da regnskapsfører slipper bokføre manuelt, alle bilag importeres direkte inn i regnskapssystem og fordeles på riktige poster automatisk
  • Booking på sin egen nettside, booking direkte fra hotell resepsjonen og booking fra turoperatør innlogging der samlefaktura produseres månedlig.

Travius-TouchI desember 2012 lanserte vi Travius Touch - en publikumsterminal med direkte booking - som pilotprosjekt i Tromsø. Pilotprosjektet har vært en suksess, hvor nordlysturer, snøscooterturer, hundeturer, byvandring mm har vært produkter som har blitt presentert og solgt. Kunden betaler med kort direkte i terminalen ved booking og voucher skrives samtidig ut. Effektiv booking prosess uten å måtte involvere resepsjonist eller turistinformasjon, kunden velger og booker selv der han/hun er.

 I vår første vintersesong omsatte touch skjermene aktiviteter for 1,4 millioner kroner. Til neste år vil det bli langt flere skjermer og enda flere aktiviteter å velge i mellom.

Ta kontakt med info@travius.no for mer informasjon.

Skrevet av: Eirik Tannvik, Travius Norge AS

1 kommentar:

Takk for at du kommenterer tellUs sin blogg. Vennligst skriv inn ditt fulle navn.